Agenter - modregning i provision

Der kan opstå en hel del spørgsmål i agentforholdet, særligt når det kommer til provision. Kan man modregne kundetab i en agents provision? Og hvad med andre krav mod agenten? Vi sætter fokus på emnet i denne artikel.

header graphic agenter gul
21 maj 24

Modregning i forhold til en agent?

Har man som tøjproducent eller -leverandør organiseret sit salg via agenter, vil der fra tid til anden, og ikke mindst i forbindelse med samarbejdsophør, kunne opstå spørgsmål om, hvorvidt man er berettiget til at foretage modregning i agentens krav på provision.

Det er i den forbindelse relevant at se, hvad der er aftalt mellem parterne. Er mulighederne for modregning ikke reguleret i agentkontrakten, er det relevant at se på, hvilke regler der gælder for forholdet. Er der aftalt et lovvalg, vil det som udgangspunkt være det pågældende lands love, der gælder. Er der ikke aftalt noget, da vil det i almindelighed være loven i det land, hvor en eventuel sag anlægges, der vil være gældende. 

Danske regler om modregning

Er det dansk ret, der gælder, vil det som udgangspunkt være de særlige bestemmelser om modregning, der er i handelsagentloven samt de i retspraksis skabte grundsætninger og principper, der vil være afgørende for, hvornår der kan modregnes.  

Vil du vide mere?

Bliv medlem af DM&T i dag og få adgang til denne og mange andre artikler, ekspertrådgivning og meget mere.

Bliv medlem Log ind