Få svar på dine spørgsmål om registrering af arbejdstid
DM&T hjælper medlemmerne med at forstå de nye regler for registrering af arbejdstid, som træder i kraft 1. juli. Læs mere om, hvordan vi hjælper dig og din virksomhed her.
Den 1. juli 2024 træder de nye regler om registrering af arbejdstid i kraft. Du kan læse mere om reglerne her. DM&T har allerede orienteret om reglerne og afholdt et webinar, hvor vi forklarede reglerne.
Men vi møder også en masse spørgsmål om netop disse regler, og der er mange ting at forholde sig til som arbejdsgiver. Derfor har vi udarbejdet en FAQ, hvor vi svarer på de hyppigst forekommende spørgsmål.
FAQ'en er udtryk for en fortolkning af loven, og da der endnu ikke findes megen retspraksis eller øvrige fortolkningsbidrag kan denne ændre sig. DM&T vil i så fald løbende tilrette FAQ'en her på siden, hvor du altid kan finde den senest opdaterede version.
FAQ’en forholder sig til arbejdstidsbegrebet, som det er i arbejdstidsloven og arbejdsmiljøloven. Det drejer sig med andre ord om hvordan man tæller til 48 timer, hvad der udgør pause i arbejdstidslovens forstand og hvad der er hviletid, osv.
FAQ'en forholder sig ikke til spørgsmålet om, hvilken betaling der skal ydes for arbejdstiden, herunder heller ikke for f.eks. rejsetid eller transporttid.
Men det stopper ikke her. Du kan naturligvis læse mere om reglerne i vores oprindelige rådgivningsartikel om emnet.
Men vi har også udarbejdet et eksempel på en politik for registrering af arbejdstid.
Den finder du i vores juridiske medlemsportal. Har du som medlem ikke login til medlemsportalen, kan du kontakte Helle Vestergaard, hv@dmogt.dk
Det anbefales, at virksomheden specificerer hvad der betragtes som arbejdstid i forhold til de konkrete forhold på virksomheden. Hvis der er behov for hjælp med formulering af politikken, står DM&T’s advokater i HR-jura naturligvis til rådighed.