Biodiversitetspartnerskabets anbefalinger er med til COP16

Biodiversitetskonventionens COP16 finder netop nu sted i Colombia. Her har miljøministeren blandt andet Biodiversitetspartnerskabet anbefalinger og en check på 100 mio. med under armen. Det skal være med til at stoppe biodiversitetskrisen, der har bragt 20 procent af verdens arter i fare for at uddø.

biodiversitet1300
AfSimon Hansen - sh@dmogt.dk - 30 okt. 24

Netop nu løber Biodiversitetskonventionens COP16 af stablen, og med til Cali i Colombia har miljøminister Magnus Heunicke en engelsk publikation, ”From biodiversity commitments to concrete action”, som blandt andet indeholder væsentlige dele af Biodiversitetspartnerskabets anbefalinger.

DM&T er en del af Biodiversitetspartnerskabet, som tidligere på året præsenterede 40 anbefalinger, som på Folkemødet blev overrakt til miljøministeren. Fælles for anbefalingerne er, at de hjælper erhvervslivet til at identificere og handle på afhængigheder og påvirkninger af biodiversiteten.

”Disse anbefalinger er ikke kun en ramme for virksomheders handlinger; de repræsenterer en måde at integrere naturpositiv praksis på tværs af værdikæder og investeringsporteføljer,” som State of Green, der har hjulpet Miljø- og Ligestillingsministeriet og Ministeriet for Grøn Trepart med at udvikle publikationen til COP16, skriver i forbindelse med lanceringen.

Udgivelsen giver både gode eksempler og anbefalinger, og skal ses som en invitation til at bidrage til det vigtige arbejde med at stoppe det globale biodiversitetstab.

Og biodiversitetskrisen er markant. 20 procent af verdens arter er i fare for at uddø, og følgevirkningerne er katastrofale for naturen, klimaet, klodens indbyggere men også for virksomheder.

Vil du læse ”From biodiversity commitments to concrete action” finder du den her.

Danmark støtter global biodiversitetsfond med 100 mio. kroner

Det er dog ikke kun biodiversitetspartnerskabets anbefalinger, ministeren har med til Colombia. Magnus Heunicke har i forbindelse med COP16 også annonceret, at Danmark giver støtte den globale biodiversitetsfond med 100 millioner kroner. Tilsagnet finansieres over udviklingsbistanden og gennemføres i samarbejde med Udenrigsministeriet.

Den globale biodiversitetsfond, Global Biodiversity Framework Fund, blev oprettet som resultat af den globale aftale om biodiversitet fra 2022 - Kunming-Montreal-aftalen.

Med Kunming-Montreal-aftalen fra 2022 vedtog FN's medlemslande fire mål frem mod 2050 og 23 delmål for naturen og biodiversiteten frem mod 2030, herunder at 30 procent af verdens natur beskyttes og at 30 procent ødelagt natur til lands og til havs genoprettes. Midlerne i den globale biodiversitetsfond har til formål at styrke indsatser, primært i udviklingslande, så de fælles globale naturmål kan indfries.

Vil du høre mere?

Ræk endeligt ud og lad os hjælpe dig videre.

Marie Busck
Marie Busck

Chief Sustainability Officer

97117293

mb@dmogt.dk

marie-busck-5937673